a Day at the Races - enbet





Den här killen som kör heter Dennis, och han är 12 år gammal. Han var väldigt duktig. 
 
 
Tror att den här hästen heter Korall. Den var väldigt liten. 
 
 
 
 
Jättesöt haflinger. Farfar hade haflingers en gång i tiden. 
 
 
Det här ekipaget tog en kurva för snävt på tall-hindret (den som bilden under är på), så groomen (den som är bak på vagnen) inte kunde balansera vikten, och hela vagnen välte, och kusken slog huvudet i en annan tall. Hon klarade sig med lite näsblod bara, men det visar att man måste planera mycket hur man ska ta kurvor. 
 
 
 


 
Min absoluta favoritbild från hela tävlingen är på Norges tävlande. (open class) Deras häst var väldigt fin, och de var en fröjd att fotografera.
 
 
 
 
 
 
Det blev så himla många bilder (ca 111 innan sista rensingen) så jag delar upp bilderna efter klasserna på hästarna. Enbet betyder en häst, och sedan kommer jag fortsätta med par och fyrspann.
 
Den dagen jag var där var det dags för Marathon, som är först en travsträcka på 6 km, sedan en skrittsträcka på 4 km  och sedan 8 olika hinder. Hinderna är som en bana, där vissa portar måste passeras i en ordning från A-E. Om man gör fel får man straffpoäng, och så får man 0,2 straffpoäng för varje sekund man är inne i hindret. 
Sista dagen räknas alla poängen ihop, och den med minst poäng vinner.
De andra grenarna är Dressyr, som är ett program som utförs med vagn, då handlar det även om att vara så snygg som möjligt, allt ska blänka, och Precision som är att rida mellan koner med bollar på, som man inte ska välta. Precision är lite som hinderna i Marathon
 
Mathilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0