En helg med Malda ^^

Hej på er.. Har vart hos Malda i helgen, och vi har haft ett fullspeckant shema :)
På vägen dit blev det massa köer, och det tog ungefär tre timmar (normaltid: en och en halv - två timmar) så när vi kom fram ville vi bara äta. Edenbergarna hade redan ätit, så de satt bara med när vi åt. Lax i nån sås och pasta. Inte det godaste jag ätit, man gott ändå.. :)
Sen nördade vi Wii till kl 00:00 typ ^^ Sen följde jag med Malda till stallet och fottade, så bilder kommer snart :) Hela 51 bilder, efter rensning :D Vi hade kul och fixade i stallet. :)
Sen när vi kom hem spelade vi mera Wii, och såå.. Sen kollade vi roliga klipp på internet, och de bästa är på svt.se "Panama" del 5 tror jag att det är. Kolla till slutet, för att det är roligt :)
Iaf, Olmar är söta, så är kommer en bild på en.
-
Sååå söta <3

Idag planerades att åka och köpa en ny ridväst till mig, men nepp, det gick inte, för de hade knäppa öppttider.. Ska göra det på tisadag om jag får tid över från packningen. Ska med min moster imorrn, till stan och fika :)
Ska prata med Bella om vad jag ska packa till Wales, eftersom vi åker på onsdag :) Iaf, ska ta o dra nu , måste fixa saker :)

Hejhej <3
                                        -


Utvecklingssamtal ^^

Hejjsvejjs på er då :)

Soo... Idag gjorde jag matteprov på morgonen, och satt me Bella och Alex, sen hade de presentation på svenskan. Pasta. (Det gjorde mig så hungrig !!)
lämnade Max tillbaka hungergames till mig, och jag började läsa lite i mitten.. xP (Och jag läste på klassrådet) sen vare nutidskryss.. Fick 9 av 12 rätt ! Ganska bra för att vara mig :)
Sen gick jag och Agnes till idrotten för att förbereda våran lektion, och det blev faktiskt bra, även om vi inte hann med allt vi ville.. Alla tyckte det var roligt, så det var ett plus :)
Sen drog jag hem, och väntade på att pappaskulle komma och hämta mig till utvecklingsamtalet med Anders. (Som för övrigt gick bra, och det tänker jag inte gå in på.. ) Och sen hämtade vi Ellen på teatern, och på radion gick Mammas Nya Kille!! Skojjsigaste radioprogrammet EVER!! xD

Aja, sen fick vi kycklingfajitas till middag, och Paradise hotel går på teve, UÄK! säger jag bara...

KramKram
                                           -

Tisdag.

Hej på er :)

Idag har jag vart i stallet och gosat med Jompa <3

Men vi börjar med igår :)
Inget specielt i skolan.. Planerade och gjorde provet på fotosyntes och förbränning och det var ett sugit prov.. Även om det var bättre än det i NO vi har haft tidigare. På Spanskan läste vi capítulo cuatro - una foto, och i uppgift till nästa vecka är att presentera sin familj. (För er som inte visste det ^^)
Sen hjälpte jag Agnes som var DJ med att städa efter alla smutsiga elever.. ^^ På bilden skulle vi skriva ett ord i trepunktsperspektiv. Gissa vad jag skrev?
För er som inte vet, ta reda på det xP Sen på NO:n var Casper lärare, och berättade om broar och gav oss uppgiften att bygga, just det! En bro, med olika material. Inte världens roligaste, men ändå ^^
Sen på ridningen fick jag Especial, och det var ok.. Inte jättebra, och inte jättedåligt.. :)

Så till nutid altså ?
Fick inte så mkt gjort i svenskan, men hjälpte Agnes med hennes novell, och på musiken pratade vi om orkestrar. TRÅÅÅÅÅK!! Vem bryr sig om alla svenska symfoniorkestrar???
Jaja.. NOn var ok, men Jakob vabbade, så Casper fick berätta om alla broarna, och vi fick börja göra ritningar på våra broar. Jag och Bella ska göra en Valvbro. (Titta, jag har lärt mig!!)
Sen hjälpte jag DJ:arna igen, men nu klarar de nästan allt själva! (Titta, de har lärt sig!!)
På den vita tiden pluggade jag romarriket, och fick reda på att Nero inte var en kul snubbe. Läs om honom för att förstå.. Sen var det IDROTT!
Bella och Livia hade lektionen, och det blev *trumvirvel* DANS!!
Ganska kul, faktiskt :D Vi lärde oss en dans, och lite sånt :)
Nämen, nu glömde jag en sak ! Lunchen! Vi fick laxpanetter och potatismos (Men fisken smakade rök..)
Iaf.. Min mobil funkar fortfarande inte, och jag fick gå hem, och sedan drog jag till stallet :) Där Sötosen väntade på mig :) <3 (Inte du Sofia ;))
Så borstade jag massa, och Sofia gjorde listor. Oberoende resultat. (*Harkel*)
Hehe ;D
Sen fick jag göra fotbad till Ellen. Hon kunde tydligen inte göra själv..

Hejjdå :)
                                                   -

Cirkusträning ^^

Puh..
Äntligen hemma efter en jobbig cirkuslektion !
Men vi börjar innan det, och i fredags, eftersom jag inte skrev då :)

Fredag 22 oktober 2010
Vi firade min kusin Joels födelsedag. Så efter tennisen åkte jag hem och gjorde iordning mig.
Klädsel: Svarta byxor från Monki, Lila tunika från KappAhl.
Så gav jag honom den nyckelring i läder som jag gjort på träslöjden. Han blev jätteglad över den :) Jag fottade massor, och de bilderna kommer sedan :)

Lördag 23 oktober 2010
Vi åt lunch hos Kasia och Basia, som städar åt oss, och fick se deras lägenhet. DEn var assnygg, så om de kommer sälja sen, när jag behöver en egen, kommer jag DEFINITIVT köpa den ! (Om jag har råd, vill säga xD)
Sen latade jag mig bara, och på kvällen såg vi två filmer, Wedding daze (Betyg 3/5) och Juno (Betyg 4/5) Båda var bra, men Juno var roligare :) Ska se hela ngn gång, eftersom vi såg båda samtidigt.. Men iaf. ^^
--

Så nu kommer vi till söndagen..
På morgonen vaknade jag av att mamma och Ellen var uppe, och jag kunde inte somna om :@
Sen åkte Ellen iväg till kyrkan för att öva, och jag började blöda näsblod. Igen.
Sen, när det slutat blöda, åkte vi också till kyrkan för att lyssna på en astråkig gudtjänst, och med en tråkig präst som bara babblade på... TRÅÅÅÅÅÅKIGT, om man frågar mig... Men ingen frågar.
Men iaf, sen var det cirkus, och Jenny hade en vikarie, som var lite jobbig, och typ tvingade mig att göra volter, och till och med en bakåtvolt från en plint.. :( Sen fick jag göra en rolig för-övning till flickis, den var rolig.. :)

Godnatt på er :)
                                                -


Bildbomb: Arbetshelg, Singö 2010

Sååå.. Här kommer lite bilder från landet!

-
Min ena kusin Emma

-
Min lilla mamma :)

-
Anders, som är arborist (han jobbar med träd) och Emma i bakgrunden.

-
Lite sammarbete, Emma och min moster Cissi försöker reda ut snöret som Anders har när han fäller träd.

-
Pappa som fixar maten (korv med bröd)

-
Bella, den snällaste hunden i universum <3

-
Ett litet vilset bi som antagligen är död :S

-
Björn och Wilma, min mosters hund ;)

-
Wilma in Action! Lite suddig, men blev ändå ganska nöjd.. ^^

Det får räcka för idag :)

Mathilda

Länge sen! :S

Lessen att jag inte har skrivit, men, jag HAR ett liv utanför datan, såå..
Men iaf, tisda'n orkar jag ibte skriva om men i onsdags (igår) hade Casimir och Max våran idrottslektion, och vi körde dodge-boll, för er som vet vad det är :)
Sen följde jag med Agnes hem, och vi nördade lite Just dance till Wii:et. Jättekul, och jättejobbigt :) :S Men iaf .. Sen fixade vi maten, och sen fick vi efterrätt. *Mums*

Idag har vi inte gjort ngn spec. bara att jag blev klar med idrottsuppgiften om cirkus, och jag börjar närma mig att bli klar med civilisation-saken :) Sen jobbade jag i matte, och lyckades få ett nytt mejl-lösenord :) (Och sen sabbade jag nästan en dataskärm, men det ska vi inte prata om nu xP)
Aja, och nu är jag hemma, och ska väl ta redigera lite bilder från ammarnäs sen :)

Hejdå på er ;)
                                                  -

Min första banhoppning! :D

Hejhej!
Nu är jag gladis :) Har hoppat min första banhoppning på ridningen! Jättekul, och jag gör gärna om det ! :) Ska se om jag kan fixa en liten bild på hur den såg ut :)
-
Det är på ett ungefär, inte exakt :)

Håll utkik under denna vecka, det kommer komma lite tips och trix ;)

Hejdå
                                                                   -

Arbetshelg på landet ^^

Sorry att jag inte har skrivit på ett tag, men jag har varit lite upptagen, och som titeln säger, så har vi haft arbetshelg på landet, och eftersom det inte finns något internet på landet så..

Men iaf, i fredags hade jag och Agnes tennis, och sötisen Alex följde med eftersom hon skulle sova över hos Agnes. Jag vart ganska nöjd, och lyckades vara drottning längst (hehe ;D).
Sen hämtade vi Ellen på skoldiscot, och åkte ut till landet.. Det gick bra, och eftersom vi var ute förra helgen var sängarna bäddade, så det var bara att krypa ner i sängen när man kom fran :)
Jag vaknade väldigt tidigt på lördagsmorgonen (07:10 för att vara exakt), men lyckades somna om :)
Sen låg jag och läste ganska länge. (Mest för att slippa gör massa saker, men..) När jag inte orkade längre drog jag mig upp och åt frukost. Flingor och mjölk. En macka.
Efter det gick alla ut, och jag klädde på mig flera lager för att hålla mig varm.
Sen började vi jobba, och jag fick uppdraget att räfsa efter att Emma slagit ängen. Sen kom Vendela och Cissi och hjälpte mig, oh jag behövde igentligen bara köra skottkärran fram och tillbaka mellan dem och högen av kompost. Sen skulle vi hjälpa Anders att fälla ett träd som riskerade att hamna på stugan. Men våran uppgift var att se till att det inte gjorde det :)
Det gick bra, och alla hjälptes åt :) Dock kom trädet på stigen till stugan, så man fick ta en omväg dit :)
Sen skulle de fälla ett träd till, och då sprang jag till stora huset och hämtade kameran, i hopp om att få ett par bra porträtt, och det fick jag :)

-
Min mammas farbror, Björn, bakifrån.
Mer bilder kommer kanske :)

Sen fällde vi det andra trädet, och sen gick mamma, pappa och Ellen för att börja med lunchen. Grillad korv.
Så kom Ellen och hämtade oss, och alla anslöt sig snart till grillens inbjudande värme. Man fick välja lite, men jag åt bara hotdogs och stockholmare (en sorts korv). Prövde något nytt som kallas "gurkmajonäs", och det rekomenderas starkt.

Jaja, sen va jag eldvakt, och satt och grillade mig själv..

-
Jättefin bild från innan jag åt.

Iaf, bilden får mig att tänka på Mockingjay, och då tar jag upp ett boktips, Frost, heter den, av Maggie Stiefwater. Jättebra! 4,5/5 i betyg.

Idag åkte vi hem, och jag har redigerat lite bilder. Ganska kul..
Till middag fick vi: Kyckling pizza, som var lite konstig, men jag är van, så det gör inget :)

Haj på er :)
                                                    -

Återträff med de finaste teateraporna !

(Och ni som inte kom är dissare!)
Vi var i tebban, och gick runt mest. Sen började Johanna blöda näsblod, så hon och Evangeline stack :S Och sen stack Agnes och Korven iväg, utan oss andra :/ Så vi andra gick och satte oss på en bänk och gjorde ingenting (hehe) Sen ringde vi Korven och fick reda på att Astrid var borta vid teatern, så då gick vi dit. (Men vi var typ inga kvar då, menmen ^^) Vi hade kanske inte roligast i tebban, men ändå :)
Väl hemma tvingade mamma mig att plocka massa äpplen ute! BRR!

Ingen bild idag tyvär, ska se om det kommer imorrn efter tennisen...

Hejrå
                                              -

Smothie-tips

Idag när jag kom hem efter idrotten exprimenterade jag med mitt mellis, och gjorde en liten smothie :)

Blåbär och mango-smothie
(Observera att det är ungefärligt med storleken)
1 glas
3 isbitar
½ dl (fryst)blåbär
1 msk (fryst)mango
½-1 dl bubbelvatter (med eller utan smak spelar ingen roll)
1-1½ dl naturell yoghurt
Honung efter smak

Börja med att mixa isbitarna, lägg sedan i mangon och mixa tills det blir mindre bitar. När de är ok, lägg i blåbären och mixa (man kan ta en sked och blanda lite för att det ska bli jämt med mangon och blåbären).

Häll sedan i bubbelvattnet, och yoghurten och mixa kort. Sen kan man ha i lite honung, men det är efter smak.

-
Så här blir resultatet :)

Hoppas det smakar! :)

Ska ta o redigera lite mer bilder senare :)

Very najs,
fågelbajs
                                               -

I <3 U Jompish <3

Idag var Agnes med till stallet och vi kom på nya namn till Pållarna <3
Macke - Mackelini
Jompa - Jushi von Sushi
Especial - Especifläsk
osv.. :) Vi hade så kul åt Especifläsk xP Så kul xD (Som århundradets skämt "Känner du Marit?") ^^

Annars gosade vi bara :)

-
Sugig bild, men mobilkameror lever sitt eget lev xP

I <3 U Jompa <3 <3
                                                         -

Ridning! :)

Hejhej!

Nu är det dags för ridning igen!

Men först tänker jag gå igenom gårdagen (för att jag inte hade möjlighet att skriva då), och då var jag på landet, och sedan åkte jag hem, stressade massor, och åkte till Vickis avskedfika. Och Robert var där. (Inte för att jag har någon aning om varför) Hen fick bli våran slav ^^
Sen kom jag hem och kollade massor av bra hungerspelen-sidor :)
- Indivisible: Finnick and Annie (Mockingjay)
- Gale vs Peeta vs Finnick (HG)
- Den sista är till Nea och Bella :) Hungergames perfect cast

Alla är jättebra, men den första innehåller lite spoilers..

Idag är det ridning, och jag redigerar lite höstbilder från landet :)

-
Lite sött va?

Hejjsvejjs!
                                                 -

Hösten är här!

Jag vet att det är lite sent att säga så, men nu har jag vart ute o fottat lite höstbilder, efter tennisen.

Idag åkte jag buss till tennisen från träslöjden, och det gick bra, förutom att jag fick vänta 30 minuter innan den började :S
Sen kom mamma o hämtade mig, och då var det fint väder, och efter jag dushat, när jag skulle t och fotta, blev det mulet :/ Inte kul! Men jag lyckades få lite bilder iaf.

Så nu är det landet nästa, och på söndag avskedsfika till Vicki :) <3 Inte så kul att hon ska iväg, men det är alltid kul med lite fika :) :D Men då missar jag cirkusen...

-

Gammal bild från landet, eftersom jag är på den bärbara :)

Hejssvejjs <3
                                                       -

Fys på idrotten!?

Ush neej!
Men har inte fys på skolans idrott, och inte med fotboll efter ! :S Och definitift inte om det är Robert som ska ha det för att familjen Oscarsson/Howard flyttar till Grenada på tisdag! :/ (Vi kommer sakna dig Vicki <3)
På svenskan hade Agnes och Claudia föredrag om kejsarpingviner, och det var intressant, vilket får mig att tänka på mitt föredrag :S Måste förbereda mig lite till :)
När jag kom hem gjorde jag en smothie på hallon, blåbär, bubbelvatten och yoghurt. (Hur mkt av varje är hemligt ^^) Nu håller jag på att redigera lite bilder från när jag var sjuk, lekte lite med kameran. :)

-
Lite lek som sagt :)

-
Och så här såg en del av Bellas present ut :) <3 <3

Hejrå :)
                                                                       -

Glömd nyckel och skötardag

Hehe :)
Känner mig lyckades, eftersom jag glömde nyckeln igår, och låste mig själv ute, och var tvungen att vänta på pappa (en och en halvtimme!), men jag var lite effektiv och läste in hela första kapitlet ur Hungerspelen på svenska, åt Agnes <3
Sen kom pappa och jag skyndade mig till ridningen, och han till att få Especial, vilket var ganska bra, eftersom vi skulle öva på skänkelvikningar. :) Jag kände att vi hade bra connection, och vi klarade oss bra :) Han var jätteduktig.

Idag var en vanlig dag på skolan, men jag började på min föredrag om samer, vilket var bra :)
sen gick jag hem, och sedan till stallet, och borstade Jompish. Sen smörjde jag, Sofia och Tabitha lite träns, och så, sen satt vi bara o skrattade resten av tiden. Men när vi skulle cykla hem var iiiiskallt :S Men vi tog oss hem iaf :)

-

En gammal häst som jag ritade sist vi var hos farmor och farfar :) <3

See ya'
Mathilda

Tankar om en (misslyckad) tävlingsdag ...

Jag känner mig djup jusst nu, ifall ngn undrar ;)

Så igår va det tävling, och jag blev utesluten på grund av Space (skitunge-hästen!), villket inte vra så bra, men mina poäng var bra, för om jag inte hade vart utesluten hade jag kommigt trea, villket var bra, för att vara den första (i dressyr dessutom :() Jag var nöjd med min insats. :D
Sen kom Elin och sov över, därför hade jag inte kunnat skriva :)
Vi målade mina naglar, och hon putsade lite på dem, så de blev jättefina. ;) <3 Med orange-rosa underlag blev mina fina blå och rosa blommor jättefina <3 Tack Elin :)

Idag hade jag o Agnes cirkus, och vi övade på ngn sorts "judo-rullning" hela fösta timmen :/ Inte så kul :S Sen fick vi jobba med den stora ringen, vilket var roligt :) Sen bakade vi kanelbollar :) Mumsiga <3 

Sen vare bara jag och pappa som åt hemma, för Ellen o mamma va i Kista :)

Sharå
Mathilda

Ojjski-pojskii

Som det lilla djuret i barnprogrammet säger, jag börjar dö av mina nerver nu ;/ Eftersom jag ska tävla imorrn...
Sorry förästen för att jag inte kunde skriva igår, men jag har faktiskt ett liv :) Jag o Nea letade igenom hela internet efter hungergames-saker ;) Sen kollade vi på miljoner bilder på dom man trodde skulle spela Gale (<3)
Katniss, Haymitch, Rue, Prim (<3) och Peeta (:@) osv... Kul <3
Idag vare tennis och jag o Agnes kom liite sent ;) Men iaf, vi kom dit... Men sen när vi skulle hem börja cykelnn pya, o pappa fick komma o hämta oss xD

Ska se om jag hittar en bild :)

-

Det blev en på sötis (som jag inte skulle ha på tävlingen, fick Space, den odågan :()

Jaja, hejdå, och allt som tjaffs,,
Mattis

RSS 2.0