Choklad och Halloncupcakes






Chokladcupcakes med hallon-gräddes topping och hallonfyllning.
 
Andrea vart ju ute på landet när jag var där förra veckan, och det var väldigt regningt, så vi bestämde oss för att baka, så vi gjorde dessa extremt goda cupcakesen.

För 12 stycken:
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl (ca 90 g)
1 dl kakao (ca 45 g)
1 tsk bakpulver
150 g hallon, färska eller frysta och tinade
Hallontopping:
50 g hallon, färska eller frysta och tinade
300 g färskost av philadelphia-typ
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
färska hallon till garnering (vi använde det som blev över i paketet med frysta hallon)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret på svag värme. Rör till en jämn smet, och ta från värmen och låt svalna något.
3. Vispa upp äggen med sockret, och rör sedan ner chokladsmöret.
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
5. Fördela smeten i muffinsformar (gjärna i en muffinsplåt). Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna på galler så fort man kan hantera dem. 
6.Gröp ur lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula söner och blanda med hallonen. Fyll sedan varje cupcake med hallonröra.
7. Hallontopping: Mixa hallonen fint med stavmixer eller i matberedare. (man kan även passera i en sil för att få hallonmoset helt slätt)
8. Vispa samman hallonmos, färskost och florsocker i en bunke, gjärna med en elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
9. Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen och garnera med färska hallon.
 
Klart för servering! Om de får stå i kylen ett teg blir de lite hårda, men det är bara den smälta chokladen som stelnar ;)
 
Innehåller gluten och ägg, samt laktos och mjökprotein!
 
Dom här är väldigt väldigt goda, och försvann ganska snabbt...
Mathilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0