Tigerkaka



Häromdagen bakade jag och min lillasyster tigerkaka, som är en sorts sockerkaka, men med kakao marmorerat i.
Ingredienser:
Kaka
200g smör
2.5 dl strösocker
3st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smaktillsats
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
2.5 dl strösocker
3st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smaktillsats
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en kransform, cirka 1.5 liter.
Rör smör och socker poröst.
Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det.
Tillsätt mjölken och blanda väl.
Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
Låt kakan svalna innan du skär upp den.
Receptet kommer från recept.nu .
Mathilda
Kommentarer
Postat av: Nicolina
Gud aå gott!
Svar:
Mathilda
Trackback