Jaffa-Cupcakes ♥
Idag har jag bakat cupcakes :D
Så här ser dom ut ;) Har inte smakat (eller, jo, på smeten)
Recept:
12 stycken
2 3/4 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 ½ dl socker (gjärna finkornigt)
2 ägg, lätt uppvispade
1 3/4 dl mjölk
125 g osaltat (eller saltat) smör
1 tsk finrivet apelsinskal
Apelsinsmörkräm:
4 dl florsocker
50 g smör (mjukt)
2 tsk finrivet apelsinskal
2 tsk pressad apelsinsaft
orangea sockerkulor eller strössel (vi hittade inga så vi tog jordgubbsströrrel)
Värm ugnen till 175 grader och placera 12 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller en vanlig bakplåt. (investera i en muffinsplåt!! det är så värt det ;D)
Sikta mjöl, bakpulver och kakao i en bunke och tillsätt socker. Tillsätt sedan äggvisp, mjölk, smör och apelsinskal och vispa kraftigt tills allt är väl blandat och smeten är slät och fin.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 18-20 minuter.
Prova med sticka för att se om de är färdiga :D (om den är 'ren' när den kommer ut är de klara)
och låt de sedan svalna på galler.
Vispa 2 dl av florsockret tillsammans med smör, apelsinskal och en apelsinsaft till en slät och krämig massa i en skål.
Tillsätt resten av florockret, lite i taget, och vispa till smörkrämen tjocknar.
Dekorera cupcakesarna med smörkräm och strössel :D
Varför får man alltid massa smörkräm (frosting) över när man gör cupcakes??
Mathilda ♥
Kommentarer
Trackback