Tigerkaka






Häromdagen bakade jag och min lillasyster tigerkaka, som är en sorts sockerkaka, men med kakao marmorerat i. 
 
 
Ingredienser:
 
Kaka
200g smör
2.5 dl strösocker
3st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smaktillsats
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en kransform, cirka 1.5 liter.
Rör smör och socker poröst.
Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det.
Tillsätt mjölken och blanda väl.
Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
Låt kakan svalna innan du skär upp den.
 
Receptet kommer från recept.nu . 
 
Mathilda

Kommentarer
Postat av: Nicolina

Gud aå gott!

Svar: Ja, jättegott, vi provsmakade lite igår kväll :)
Mathilda

2012-08-16 @ 19:18:31
URL: http://nicolinaslillaskrivbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0